
~KHASIAT DADIH~
(maklumat ini telah dipetik daripada beberapa info). Ianya amat baik untuk:
TULANG 1. Kalsium :: Pembinaan tulang dan gigi 2. Vitamin D3 :: Penyerapan kalsium 3. Magnesium :: Meningkatkan penyerapan & pengekalan kalsium
TUBUH 1. Protein :: Pertumbuhan & perkembangan tisu badan 2. Zat Besi :: Membantu pembentukan sel darah merah untuk mengangkut oksigen ke seluruh badan termasuk sel & tisu badan 3. Vitamin C :: Membantu penyerapan Zat Besi
TENAGA 1. Vitamin B1,B2,B3 :: Membebaskan tenaga dari protein, lemak dan karbohidrat
...Semoga maklumat ini dapat menyedarkan bahawa dadih adalah satu produk makanan tempatan yang sangat berkhasiat. Kita sebagai rakyat Malaysia, perlu menyokong produk tempatan seterusnya memelihara badan kita........
No comments:
Post a Comment