Friday, March 5, 2010

SHAMELIN MANGOSTYN JUICE

SHAMELIN MANGOSTYN JUICE
Image


INSYAALLAH...

Mempertingkatkan tahap kesihatan menyeluruh dengan membantu peningkatan xanthones dan antioxida yang lain.


Merupakan minuman kesihatan yang mengandungi antioksida yang tinggi. Menggunakan khasiat semulajadi Permaisuri Buah. Kandungan antioksida telah dikaji oleh penyelidik daripada Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) di bawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar.


Kandungan :

Ekstrak keseluruhan buah manggis
Ekstrak Acai
Ekstrak Biji Anggur
Ekstrak Delima
Puri Roselle
Jus Epal
D-Ribose

Bahan lain yang dibenarkan :

Ascorbic Acid
Xanthan Gum 415
Potassium Sorbate
Permitted Flavours
Citric Acid

Image

MANGGIS dipercayai berasal dari Kepulauan Sunda dan Maluku dan dikenali sebagai “Queen of fruit”. Digunakan dalam perubatan traditional seperti merawat penyakit Malaria, cirit-birit, tibi, ulser, buasir, sembelit dll. Kulit manggis mengandungi sebatian unik “xanthone” yang tinggi. Dikaji oleh FRIM (Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia).


Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) :

Merupakan sebuah insitusi penyelidikan hutan tropika terulung di dalam dan luar negara merancang dan melaksanakan penyelidikan dalam sektor perhutanan serta pemuliharaan sumber hutan menjalin kerjasama penyelidikan dan pembangunan (R&D) hutan dengan badan dalam dan luar negara.

MS ISO 9001: 2000

XANTHONE :
Satu kelas sebatian aktif biologi unik yang mempunyai keupayaan bioaktif - seperti ciri-ciri antioksida
Sumber Super antioksida yang paling tinggi
Stabil (tidak musnah)pada suhu yang tinggi


KHASIAT JUS MANGGIS SHAMELIN

Keistimewaan :

Memberi kesihatan yang menakjubkan melalui pertolongan xanthone dan antioksida
Menghalang dan mencegah radikal bebas
Anti inflamasi & anti alahan
Anti penuaan
Mencegah kanser
Melindungi sistem jantung
Melindungi kesihatan otak dan sistem saraf
Meningkatkan sistem pertahanan badan
Menyokong fungsi sendi dan tulang rawan
Menghalang jangkitan yang disebabkan oleh virus, bakteria dan parasit
Mengurangkan tekanan darah tinggi
Mengurangkan lelah
Membantu penyembuhan luka
Memberi tenaga stamina
Mengurangkan sakit kepala (migrain)
Mengurangkan pengeluaran asid
Anti tumor
Anti strok
Melindungi jantung
Mencegah penyakit mata seperti katarak & glukoma
Mencegah penyakit tulang - osteoporosis
Membantu masalah senggugut
Menurunkan kadar gula dalam darah


KANDUNGAN UTAMA MANGOSTYN JUICE
Image
MANGGIS (Garcinia Mangostana) -Buah manggis merupakan antara buah yang dikatakan terbaik sekali di kalangan buah tropika. Manggis mengandungi pelbagai jenis bahan biologi yang aktif dalam kuantiti yang besar. Bahan aktif yang paling penting dikenali sebagai XANTON-kumpulan molekul yang unik. XANTON dikenali sebagai Adaptagens kerana keunikan bahan ini untuk menyesuaikan diri di dalam badan kita dan membantu badan kita untuk berfungsi dengan lebih baik. Manggis adalah herba yang terbukti dengan aktiviti antioksidanya.

Image
EKSTRAK BIJI ANGGUR (Vitis Vinifera) -Ekstrak biji anggur, yang dikeluarkan dari kulit dan biji anggur, mengandungi oligomeric proanthocyanidins (OPC) dalam kuantiti yang ketara. Kandungan utama ekstrak biji anggur adalah kompaun phenolic kepada mononers (catechins, epicatechin dan taxifolin) dan flavonoid yang sejat. Ekstrak biji tersebut dibuktikan sebagai antioksida juat yang dapat melindungi badan proses penuaan dan pereputan beroksida. Kajian saintifik menunjukkan bahawa kuasa antioksida proanthocyanidins di dalam ekstrak biji anggur 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E dan 50 kali lebih berkuasa daripada vitamin C

Image
EKSTRAK ACAI Buah acai merupakan sejenis beri yang berasal daripada Brazil. Buah ini mempunyai kebaikan 10 kali ganda antioksida daripada buah anggur dan 2 kali ganda daripada blueberri. Buah ini juga mengandungi antocyanin, omega 6, kalsium, amino asid, mineral serta Vitamin B1, B2, B3, C dan E. Buah acai mengandungi antioksida dan serat yang tinggi yang boleh membantu menentang penuaan awal, menyokong kesihatan jantung serta membantu mereka yang menghadapi masalah penghadaman.

Image
EKSTRAK DELIMA (Punka granatum)-Delima merupakan tanaman yang popular di kalangan masyarakat Cina. Di antara khasiatnya ia mampu mencegah penyakit kencing manis, mencuci perut, membunug cacing dan meredakan cirit-birit. Ekstrak delima mengandungi kandungan antioksida yang tinggi, phenol, vitamin C dan folid asid. Sebiji delima mampu menyumbangkan 40% vitamin C yang diperlukan oleh orang dewasa.

Image
JUS EPAL Satu ungkapan mengatakan sebiji epal sehari mampu mengelakkan dari penyakit (an apple a day keep the doctor away. Ini kerana epal merupakan serat yang mudah dilarut. Ia mengandungi antioksidan yang membantu mencegah pembinaan kolestrol dalam dinding salur darah sekaligus mengurangkan risiko masalah jantung. Bagaimanapun, pada masa yang sama epal adalah sumber serat tidak mudah larut, membantu salur usus membersih dan membuang makanan dengan pantas melalui sistem pencernaan.

Image
ROSSELE (Hibiscus sabdariffa) -Roselle adalah dari species hibiscus, famili Malvaceae. Buah rosei yang berwarna merah mengandungi pektin, serta kaya dengan vitamin C, A dan E serta zat mineral. Herba ini dapat membantu mempercepatkan peredaran darah, mengurangkan tekanan darah tinggi di samping memberi kesan awet muda.
HARGA SEBOTOL : RM 50.00 HARGA SEKOTAK : RM 135.00 ( 3 BOTOL)

No comments:

Post a Comment